Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Vyberte si střední školu včas. I nadále Vám pomáhá EDUCA ONLINE

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 11. 01. 2021 10:19
  • Školství

Sdílet článek

Jeden z nejdůležitějších termínů pro žáky 9. ročníků základních škol a budoucích žáků škol středních se nezadržitelně blíží a zbývá už jen několik málo týdnů, po které si lze podat přihlášku na střední školu bez talentové zkoušky – nejzazší termín je 1. března 2021. S výběrem té nejlepší školy může každému pomoci veletrh EDUCA ONLINE.

EDUCA ONLINE vznikla v roce 2020 jako náhrada tradičního a velmi oblíbeného veletrhu EDUCA MYJOB Liberec, který se každoročně koná v liberecké Home Credit Areně a jehož 14. ročník se kvůli pandemii koronaviru nemohl uskutečnit v jeho obvyklé podobě v říjnovém termínu. Virtuální podoba veletrhu přinesla nové koncepty, které tak mnohem více rozšířily běžnou nabídku veletrhu. EDUCA ONLINE je přitom zaměřená především na oblast školství tak, aby žákům a studentům v této nelehké době plné distančního vzdělávání ulehčila výběr té pravé střední školy.

Medailonky škol i podcast až do konce ledna

Na webových stránkách veletrhu EDUCA ONLINE až do konce ledna 2021 najdete medailonky škol, se kterými se díky nim můžete detailně seznámit možná i více než na běžném veletrhu EDUCA – díky multimediální prezentaci nechají každého nahlédnout do svého zákulisí ještě více do detailu než na stánku na ploše Home Credit Areny.

Novinkou online veletrhu je také například EDUCA podcast, ve kterém se každý může seznámit se zástupci vybraných středních i vysokých škol nebo zajímavých zaměstnavatelů z Libereckého kraje prostřednictvím rozhovorů. Zpětně si také lze pustit online vysílání tzv. Studia EDUCA a EDUCA UP, která proběhla v termínu běžného veletrhu od 15. do 16. října a ve kterých se představili zajímaví hosté nejen z oblasti školství, ale také trhu práce a mnoho dalších.

Výhodou EDUCY ONLINE proti fyzické podobě veletrhu je i to, že se k jednotlivým výstupům, ať už jde o vizitky škol, vysílání nebo podcasty, může každý vracet po dobu celého trvání EDUCY ONLINE a prezentace není omezená pouze na tři dny veletrhu.

Více informací a všechny součásti veletrhu najdete na www.educaliberec.cz, a to pouze do 31. ledna 2021, kdy veletrh skončí.

TZ pořadatele, EDUCA 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky