Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Veletrh Sport Live 2020 ukázal, že sport v Liberci stále žije

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 07. 09. 2020 11:45
  • Sociální
  • Školství

Sdílet článek

Jubilejní 15. ročník sportovního veletrhu Sport Live 2020 navštívilo 3800 návštěvníků. Sportovní nadšenci téměř na celý den kompletně obsadili celý areál Sport Parku Liberec i jeho centrální Home Credit Arenu.

Na ochozech Home Credit Areny i na venkovních stanovištích se proto letos představilo více než 50 sportovních klubů a oddílů nejrůznějšího sportovního zaměření. „Děkuji všem návštěvníkům, kteří si k nám v sobotu našli cestu. Epidemií covid-19 utrpěl celý sportovní svět velkou ránu. Jsem rád, že se našemu týmu podařilo uspořádat bezpečný veletrh a ukázat, že u nás i přes nutná opatření sport stále žije,“ uvedl za pořadatele Lukáš Přinda, jednatel SFM Liberec. „Opět se povedlo na jednom místě propojit děti a rodiče s trenéry a vedoucími kroužků nejrůznějších sportů, a třeba jim usnadnit jejich sportovní začátky.“

Veletrh Sport Live 2020 proběhl pod záštitou hejtmana Libereckého kraje Martina Půty.  „Velice mě těší, že Sport Live podporuje zejména pohyb dětí, což je v dnešní době, kdy je mládež obtížné odtrhnout od obrazovek televizorů a monitorů počítačů, velice důležité. Veletrh nabízí na jednom místě zábavu i novinky ze světa sportu a já se ho každoročně velice rád zúčastňuji, protože se zde potkávají báječní lidé zapálení pro sport,“ uvedl hejtman Martin Půta.

„Děti a jejich rodiče se zde mohou pobavit a seznámit se s novinkami ze světa sportu. Jsem nesmírně rád, že akce podporuje zdravý životní styl. Dnes je to, zejména u té nejmladší generace, velice důležité,“ doplnil Petr Tulpa, náměstek hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti. 

Hlavní cíl organizátorů veletrhu je každoročně stejný – představit co nejširšímu publiku možnosti sportu v celém Libereckém kraji. V rámci doprovodného programu tradičně proběhl den otevřených dveří na sportovištích ve Sport Parku Liberec a zahájení nové sezóny veřejného bruslení. To bylo letos opravdu speciální – poprvé se konalo přímo na ledě Home Credit Areny, kde si návštěvníci mohli zabruslit a nechat si i poradit od trenérů školy bruslení Bruslička.

V celém areálu pak byly připraveny sportovní soutěže a závody pro děti – nemohl chybět oblíbený Sportovní víceboj s Týmem silniční bezpečnosti ani orientační závod po zákoutích Sport Parku. Na centrálním parkovišti Home Credit Areny pak proběhl také exhibiční fotbalový turnaj mládežnických kategorií mezi FC Slovan Liberec a FK Jablonec.

U stánku partnera veletrhu O2 si mohli návštěvníci užít debatu a autogramiádu s hráči fotbalového týmu osobností Real Top Praha Milanem Fukalem a Jakubem Děkanem, u Bílých Tygrů bylo možné vyzkoušet si hokejový trénink ve virtuální realitě Sense Areny, vyfotit se s poháry Bílých Tygrů včetně Prezidentského poháru nebo si pořídit originální hraný dres A týmu Bílých tygrů z některé z uplynulých sezón.

Veletrh letos provázela nezbytná opatření

Program i organizace veletrhu byly letos ovlivněné bezpečnostními opatřeními vycházejícími z nařízení Ministerstva zdravotnictví pro konání vnitřních akcí. „Veletrh samozřejmě letos probíhal trochu jinak, než jsme byli dosud zvyklí, věříme však, že opatření neměla na chod akce velký dopad a pouze návštěvníky ochránila. Všechna pravidla, která jsme pro veletrh nastavili, jsme s konzultovali s Krajskou hygienickou stanicí v Liberci tak, aby odpovídala aktuální epidemiologické situaci,“ upřesnil Přinda. V Home Credit Areně byly striktně oddělené vchody a východy a organizátoři zajišťovali, že se v konkrétních oblastech areálu nebude vyskytovat více než 500 osob. V celém areálu i u vystavovatelů také byla k dispozici stanoviště s dezinfekcí a bylo důsledně dodržováno nošení ochrany dýchacích cest ve vnitřních prostorách.

 

TZ: SFM

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky