Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Prořezané stromy, naučná stezka. Park u hejnické lesnické školy prošel obnovou

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 30. 06. 2020 15:51
  • Rozvoj
  • Školství

Sdílet článek

Novou tvář získal park v areálu pobočky frýdlantské Střední školy hospodářské a lesnické v Hejnicích, který od února do května letošního roku prošel kompletní revitalizací. Pod některými stromy už něbylo bezpečno; kromě jejich úpravy a nové výsadby se obnovy dočkala také zdejší naučná stezka.

„Park se proměnil výrazně k hezčímu. Byly pokáceny odumírající a neperspektivní stromy, došlo k ošetření hodnotných stromů, které tvoří páteřní část parku a zároveň byly vhodně dosázeny nové dřeviny,“ řekl náměstek hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti Petr Tulpa. „Součástí projektu je také následná péče o nově vysazené stromy, a to až do října roku 2023.“

Součástí revitalizace byly také instalace nových laviček a obnova naučné stezky. V jejím rámci vzniklo deset zastavení pojednávajících o životě zvířat v přírodě. „Park využívá pro vzdělávání žáků mateřských a základních škol Středisko ekologické výchovy Libereckého kraje neboli STŘEVLIK. Stezka bude dál sloužit pro podporu výukových programů STŘEVLIKu i ke vzdělávání ostatních návštěvníků,“ doplnil Tulpa.

Celkové náklady projektu činily 1.396.000 korun, přičemž Liberecký kraj jako realizátor projektu očekává dotaci z Operačního programu Životní prostředí ve výši 755 tisíc korun.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky