Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj připravil pro tři desítky pedagogů akreditovaný kurz kariérového poradenství

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 17. 02. 2021 12:10
  • Školství

Sdílet článek

V únoru a v březnu se v rámci projektu Strategické plánování rozvoje vzdělávací soustavy Libereckého kraje (KAP LK) uskuteční online kurzy Kariérové poradenství v praxi. V rámci projektu KAP LK tedy budou jednorázově proškoleny tři desítky pedagogických pracovníků, kteří na školách zastávají pozici kariérního poradce nebo mají o tuto problematiku zájem.

Moderní kariérové poradenství se dávno nezabývá jen jednorázovou volbou povolání, nýbrž nacházením a rozvíjením silných stránek žáků a jejich celkovou profesní orientací. Tento kurz se věnuje především otázkám, co potřebují naši žáci či studenti, aby se uměli vyrovnávat se změnami a s nejistotou panující na trhu práce.

Kurz Kariérové poradenství v praxi je určen kariérovým a výchovným poradcům i pedagogům se zájmem o kariérové poradenství a má akreditaci MŠMT. Původně plánované prezenční setkání bylo převedeno do online podoby, byl však zachován jeho interaktivní charakter. V malé skupině si účastníci vyzkouší zážitkové aktivity, individuální práci i práci ve dvojicích, zároveň bude dostatečný prostor pro reflexi jednotlivých aktivit a diskusi. 

„Zájem o tento kurz ze škol byl obrovský, v současné době už registrujeme pouze náhradníky,“ řekla Iva Prokopová, vedoucí oddělení projektů ve vzdělávání. Zároveň dodává: „Pro velký zájem uvažujeme také o zařazení třetího opakování kurzu pro ty, kteří se z kapacitních důvodu už nevešli.“

Náhradníci a zájemci o případný dubnový termín se mohou registrovat u metodičky projektu KAP LK Michaely Valentové, a to prostřednictvím e-mailové adresy michaela.valentova@kraj-lbc.cz.

Pozvánka s programem je v příloze

logo

  • pozvanka KP all (.pdf)
    604 kB
    17. 02. 2021 12:13

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky