Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Zlatá holka se po 20 letech vrátila na Olympiádu mládeže. Havelková zářila jako vlajkonoška

Mgr. Eva Říhová

odborný zaměstnanec pro externí komunikaci

  • 27. 06. 2022 20:32
  • Rozvoj
  • Školství

Sdílet článek

Šestnáct let a dost. Helena Havelková v dubnu ukončila úspěšnou kariéru v šestkovém volejbale, kterou trávila převážně v zahraničí. Při štacích v Rusku, Číně nebo Turecku vybojovala mnoho trofejí. Nyní se však přesouvá zpátky do Česka a palubovky vyměnila za písek. Stala se totiž plážovou volejbalistkou. A aby toho nebylo málo, nyní si vyzkoušela i další roli – stala se vlajkonoškou Libereckého kraje na slavnostním zahájení Olympiádě dětí a mládeže v Olomouci.

Hvězdná volejbalistka přijala nabídku stát se vlajkonoškou liberecké výpravy s velkým nadšením. „Je to velká čest, protože jsem strávila šestnáct let v zahraničí a takových akcí doma se většinou nemohu zúčastnit,“ prozradila Havelková, která zažila velký návrat.

„Byla jsem na první Olympiádě dětí a mládeže, kdy jsem vyhrála s holkama volejbal. Teď jsem tady po necelých dvaceti letech jako vlajkonoška,“ těšilo Havelkovou. Jako patronka a zkušená reprezentantka radila mladým sportovcům svého kraje, jak uspět na ODM. „Ze začátku to bylo trochu stydlivé z jejich strany, ale pak už jsme si normálně povídali. Budu fandit všem sportovcům, nejvíce samozřejmě těm z Libereckého kraje.“

Havelková po slavnostním zahájení ODM promluvila i o své sportovní budoucnosti. „Moje šestková kariéra byla hrozně dlouhá a teď jsou to dva měsíce, co jsem přešla k plážovému volejbalu. Myslela jsem si, že to bude těžké loučení, ale na druhou stranu sen o olympiádě v Paříži je tak velký, že jsem šestkový volejbal trochu přelepila a plně se soustředím na beach.“

 

Více článků na 

Autor: Lukáš Mihal a Redakce ČOV

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky