Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Žádný alkohol ani drogy. Mladí poběží Juniorský maraton 

02. 03. 2020

Největší běžecký projekt pro střední školy v České republice — to je Juniorský maraton. Letos se tato celostátní akce uskuteční po čtyřiadvacáté; přihlásit se je možné již nyní.  Loni se závodů po celé republice zúčastnilo dohromady 292 týmů, to jest 2920 studentů. Desetičlenné týmy z jednotlivých škol mezi sebou soupeří na maratonské trati (42,2 kilometrů), kterou štafetovým způsobem společně zdolají.

Projekt sestává ze tří kol: nejprve se běží školní kola organizovaná samotnými středními školami. Poté semifinálová kola ve všech krajských městech České republiky a na závěr finále v rámci Volkswagen Maratonu Praha.  Liberecké semifinále je 22.dubna v Lidových sadech; finále pak 3. května v rámci Volkswagen Marathonu v Praze. 

„Je důležité vést děti ke sportu už od mala, protože pak z nich vyroste mládež, která do pohybových aktivit jde nadšením. Právě Juniorský maraton je jednou z akcí, které mladým ukazují, že pohyb do života patří,“ prohlásil Petr Tulpa, náměstek hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti, jenž nad akcí převzal záštitu. 

Registrace je zdarma na webu www.runczech.com/jmc, přičemž přihlásit se lze až do startu daného semifinálového kola. Projekt je doprovázen mediální kampaní zaměřenou na zdravý životní styl mezi mladými, vytvoření vztahu k vytrvalostnímu běhání a prevenci užívání alkoholu a drog.

Jan Mikulička
jan.mikulicka@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226324

Zadejte text