Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Žáci železnobrodské sklářské školy navrhli podobu ceny pro účastníky sympozia i na Den učitelů

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 14. 09. 2022 12:39
  • Školství

Sdílet článek

Nicole Jarošová a Radek Votoček – to jsou jména dvou vítězů výtvarné soutěže, kterou vyhlásil Liberecký kraj. Jejím cílem bylo zpracování návrhu věcné ceny pro autory nejlepších prací, které vzniknou v rámci Sympozia uměleckoprůmyslových škol Libereckého kraje, a také pro pedagogy v rámci Dne učitelů. Oba studenty Střední uměleckoprůmyslové škole sklářské v Železném Brodě včera ocenil krajský náměstek Dan Ramzer.

„Z celkem dvanácti došlých prací vybrala hodnotící komise jeden vítězný návrh. Jeho autorem je Radek Votoček. Podle něj budou vyrobeny věcné ceny pro autory nejlepších prací, které vzniknou v rámci Sympozia uměleckoprůmyslových škol Libereckého kraje,“ uvedl Dan Ramzer, náměstek hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti. „Sympozium se koná jednou za tři roky v uměleckoprůmyslových školách Libereckého kraje. Letos bylo sympozium bohužel kvůli nedostatku finančních prostředků na jeho uskutečnění zrušeno. Rozhodli jsme se ale s kolegy radními, že soutěž o návrh na podobu věcné ceny rušit nebudeme.“

Z dvanácti soutěžních návrhů byl nakonec vybrán ještě jeden od Nicole Jarošové. „Když jsme posuzovali dodané návrhy, napadlo nás, že bychom z nich mohli vybrat ještě jeden. Liberecký kraj každoročně odměňuje pedagogy za zásluhy v oblasti vzdělávání u příležitosti Dne učitelů a návrh Nicole se pro tyto účely doslova nabízel,“ vysvětlil náměstek Ramzer. Hodnotící komise s nápadem souhlasila, a proto byl vybrán a oceněn i druhý návrh.

Podoba obou návrhů zatím zůstane utajena. „Pro budoucí držitele ocenění bude samotná podoba věcných cen překvapením,“ uzavřel Ramzer.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky