Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Webináře pro pedagogy nabízejí tipy a triky pro online i rotační výuku

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 05. 05. 2021 12:11
  • Rozvoj
  • Školství

Sdílet článek

Projekt Strategické plánování rozvoje vzdělávací soustavy Libereckého kraje (KAP LK) zorganizoval dva webináře, jejichž náplní jsou jednoduché nápady a užitečné nástroje k zefektivnění a zpříjemnění distantční i rotační výuky. Webináře jsou určeny pro pedagogy základních a středních škol, své si v nich ale najdou všichni zájemci o digitální technologie ve vzdělávání.

Ve středu 7. 4. 2021 se uskutečnil webinář Tipy a triky pro efekt(iv)ní online výuku, který se věnoval různým způsobům, jak zjednodušit a zefektivnit práci učitele v době distanční výuky. Ukazoval vhodné aktivizační prvky, dostupné editovatelné materiály, šablony a předlohy. Věnoval se také ukázkám využitelných neplacených online aplikací. Záznam z webináře, odkazy a materiály najdete pod odkazem v názvu webináře.

Na čtvrtek 13. 5. 2021 od 14 do 17 hodin se nyní připravuje webinář Tipy a triky pro rotační výuku, který je koncipován jako volné pokračování. Tentokrát se však zaměří na nástroje a aplikace, které lze jednoduše používat jak v prezenční, tak v distanční výuce. Samostatnou kapitolou bude prevence podvádění v hodinách a předcházení plagiátorství. Podrobnější informace o tom, jakým tématům se budeme v rámci webináře věnovat, najdete v přiložené pozvánce. Registrace zájemců probíhá na emailové adrese jana.stefkova@kraj-lbc.cz. Z webináře bude opět pořizován záznam, který bude později zveřejněn také na Informačním a vzdělávacím portálu Libereckého kraje EDULK.

Oba webináře vede pan Václav Maněna, lektor s bohatými zkušenostmi s prezenčním i distančním vzděláváním. Momentálně např. vyučuje na Školách Březové, kde se střední odborné vzdělávání uskutečňovalo pouze online již před uzavřením škol v březnu 2020.

Chcete-li navrhnout vlastní téma, nebo se chcete lektora na cokoliv zeptat, neváhejte svůj dotaz napsat do přihlašovacího e-mailu. Obsah druhého webináře rádi přizpůsobíme či doplníme.

logo

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky