Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Veletrh EDUCA mění svoji podobu. Bude větší a delší

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 16. 09. 2021 13:44
  • Školství

Sdílet článek

Veletrh vzdělávání a pracovních příležitostí Educa MyJob Liberec se letos představí pod novým názvem EDUCA WEEK. Při této příležitosti se jeho podoba rozrůstá, proměňuje a vylepšuje tak, aby svým návštěvníkům přinesl ty nejzajímavější a nejaktuálnější informace z oblasti vzdělávání, školství i zaměstnanosti – a to nejen v regionu, ale i celé České republice. 

„Letos přicházíme s úplně novým konceptem veletrhu nazvaným Educa Week. Víme, co návštěvníky zajímá a co je baví. Od 11. do 17. října jim atraktivní formou představíme vše, co souvisí se vzděláváním, trhem práce, zaměstnaností nebo kariérou,“ prozradil Lukáš Přinda za pořadatelský tým EDUCA WEEKu s tím, že veletrh bude exkluzivně probíhat na různých místech krajské metropole a v různých podobách. „Kromě klasického výstavního veletrhu – EXPO, se tak může veřejnost těšit na přednášky, workshopy nebo tematické konference, které dokáží oslovit nejen dospělé, ale i děti,.prozradil Lukáš Přinda za pořadatelský tým EDUCA WEEKu.     

Samotný EDUCA WEEK se nově dělí na čtyři části – EDUCA EXPO, EDUCA VISIT, EDUCA ON-LINE a EDUCA KIDS. První z nich, EDUCA EXPO, je dobře známým „klasickým“ veletrhem, který se uskuteční od 14. do 16. října v Home Credit Areně, kde nabídne prezentaci středních škol a firem. Ostatní části jsou zaměřené například na návštěvy veřejnosti přímo ve firmách – EDUCA VISIT nebo se zaměřují na poskytování informací on-line formou – EDUCA ON-LINE nebo na atraktivní formu vzdělávání dětí, v podobě části veletrhu pod názvem – EDUCA KIDS.   

„EDUCA již dlouhá léta patří k významným akcím v regionu v oblasti regionálního vzdělávání a trhu práce a zlepšuje propojení zaměstnavatelů a studentů. Velice oceňuji, že se pořadatelé vždy snaží přijít s něčím novým a letos dokonce rozšířili již tak nabitý program,“ uvedl hejtman Libereckého kraje Martin Půta.

Aktuálně je na Educu přihlášeno přes 50 středních škol a přes 40 firem. Součástí bude dalších minimálně 25 doprovodných aktivit, což museli v loňském roce pořadatelé vzhledem pandemii zrušit.

Budoucnost trhu práce považujeme v Libereckém kraji za důležité téma. Tradice krajského veletrhu vzdělávání a pracovních příležitostí je akcí, která napomáhá reagovat na změny trhu práce. Firmy postupně zavádí digitalizaci, robotizaci, automatizaci. Mění se obsah práce a tím nároky na vzdělávání současných i budoucích zaměstnanců. Považuji za velmi důležité včas tyto podněty využít a dobře nastavit funkční kariérní systém pro každého. Včetně využití on-line komunikace, což je trend, který bychom měli podporovat a rozvíjet,“ uvedla   Kateřina Sadílková, ředitelka krajské pobočky Úřadu práce v Liberci.

EDUCA WEEK bude protnut i mnoha přednáškami a konferencemi, které se neuskuteční jen v Home Credit Areně. Prezentovány budou například atraktivní start upy realizované přímo studenty z Libereckého kraje, proběhne žádaná HR konference pro personalisty nebo přednáška pro střední školy na předem oznámená témata.     

„Program Educy je určen úplně pro každého: od těch nejmenších dětí až po zkušené dospělé. Vzdělávání totiž nekončí opuštěním školského systému, ale provází člověka po celý život. Do příprav EDUCA WEEKu se zapojuje řada škol, firem a nejrůznějších institucí, stejně tak i příspěvkové organizace kraje, které sehrají svoji roli zejména v programu EDUCA KIDS,“ uvedl Dan Ramzer, náměstek hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti.

Po roce se pořadatelé také vrací ke konceptu EDUCA VISIT. Kdy budou moci zájemci navštívit vybrané podniky z regionu, aby si mohli lépe představit jejich fungování a následné uplatnění žáků a studentů nejrůznějších oborů.

Chybět také nebude EDUCA ON-LINE, která při své premiéře v loňském ruce slavila úspěch – na webu veletrhu www.educaliberec.cz bude k dispozici sekce věnovaná virtuálním vizitkám jednotlivých škol i dalšímu programu. On-line sekce bude k dispozici nejen během týdenního veletrhu, ale až do 1. března příštího roku tak, aby pomohla žákům devátých ročníků základních škol s výběrem škol středních.

Více informací se můžete dozvědět na webu www.educaliberec.cz nebo na facebookové stránce https://www.facebook.com/Educa.Liberec/.

 

Za tým EDUCA WEEku a spolupořadatele:    

Pavla Tomisová, SFM Liberec, s.r.o.  - pořadatelská společnost  

Email:            Tomisova@homecreditarena.cz 

Mob:              728 264 331 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky