Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

V dotačních programech pro školství a mládež má kraj připraveny miliony korun

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 22. 12. 2021 13:49
  • Školství

Sdílet článek

Vyhlášení tří dotačních programů v oblasti školství a mládeže schválilo na svém zasedání 21. prosince krajské zastupitelstvo. Prvním je program volnočasových aktivit, druhý nese název specifická primární prevence rizikového chování a ve třetím jde o podporu kompenzačních pomůcek pro žáky s podpůrnými opatřeními. Celkem je připraveno 3,2 milionu.

Program volnočasových aktivit, jenž nese číslo 4.1, podporuje činnost neziskových organizací pracujících s dětmi a mládeží v oblasti kulturní, přírodovědné, technické a sportovní na úrovni rekreačního sportu při naplňování a zabezpečení volnočasových aktivit dětí a mládeže. Dále podporuje činnosti škol a školských zařízení zřizovaných obcí v době mimo výkon hlavní činnosti.

„Pro případné žadatele jsou v tomto programu připraveny dva miliony korun, přičemž podávat je možné maximálně jednu žádost,“ uvedl Dan Ramzer, náměstek hejtmana pro resort školství mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti.

Dotační program číslo 4.3 – Specifická primární prevence rizikového chování – nabízí podporu škol všech stupňů se sídlem na území Libereckého kraje, s výjimkou škol zřizovaných krajem a ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, při naplňování jejich minimálního preventivního programu v příštím roce. „Také v tomto programu mohou žadatelé podávat pouze jednu žádost. Rozdělovat se bude 800 tisíc korun,“ doplnil náměstek.

V dotačním programu č. 4.7, jenž se týká podpory kompenzačních pomůcek pro žáky s podpůrnými opatřeními, se také podpory dočkají školy všech stupňů se sídlem na území Libereckého kraje, s výjimkou škol zřizovaných krajem a ministerstvem.  „Dotace umožní nákup nezbytných kompenzačních pomůcek, které doporučila poradenská zařízení. V tomto programu mohou žadatelé podávat až dvě žádosti a přerozděleno bude 400 tisíc korun,“ uzavřel Ramzer.

Více informací o podmínkách vyhlášených programů se nalézá na odkazu https://dotace.kraj-lbc.cz/skolstvi-a-mladez.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky