Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

V chemické olympiádě se dařilo především středoškolákům z Prahy a Jihomoravského kraje

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 07. 02. 2020 00:00
  • Školství

Sdílet článek

V samotném závěru ledna hostila Technická univerzita v Liberci 56. národní kolo chemické olympiády. Soutěžní kategorie byly dvě: pro gymnázia a střední odborné školy s chemickým zaměřením. Celkem se na univerzitu sjelo přes 60 žáků z posledních ročníků středních škol.

V kategorii gymnázií se na prvních třech místech umístili Jan Vavřín z Gymnázia a ZŠ PORG v Praze, Jan Obořil z Gymnázia Brno-Bystrc a Filip Hůlek z pražského Gymnázia Jana Keplera. V druhé kategori se nejlépe umístili: Samuel Wittmann z SPŠ Hranice, Richard Maršala z SPŠCH Brno, Vranovská a František Janeček taktéž z SPŠCH Brno, Vranovská.

Záštitu nad národním kolem olympiády převzali náměstek hejtmana Libereckého kraje Petr Tulpa, náměstek primátora Liberce Ivan Langr, rektor Technické univerzity Miroslav Brzezina a děkan fakulty pedagogické Technické univerzity Jan Picek, kteří také předávali ve čtvrtek 30. ledna nejlepším řešitelům ceny. Chemickou olympiádu tradičně organizuje pražská VŠCHT, pořadatelství národního kola se letos ujala katedra chemie fakulty přírodovědně-humanitní a pedagogické Technické univerzity.

Z nejlepších řešitelů olympiády se bude rekrutovat tým pro mezinárodní chemickou olympiádu, která se koná začátkem července v Istanbulu.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky