Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Učit se myslet aneb Práce s chybou v hodinách českého jazyka a matematiky. Přijďte na workshop 

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 13. 02. 2020 00:00
  • Školství

Sdílet článek

Na úterý 3. března 2020 připravil krajský úřad pro učitele českého jazyka a matematiky na středních i základních školách workshop Učit se myslet aneb Práce s chybou. Probíhat bude od 9 do 12:30 hodin v budově Krajského úřadu Libereckého kraje v sále č. 111 (hlavní vchod).

Workshopem Vás provede Mgr. Petra Dočkalová. V úvodu se zaměří na proces učení s ohledem na fungování mozku a učení ve 21. století. V návaznosti na to přiblíží, jak podporovat myšlení v souvislostech a pracovat s chybou, která může být podnětem k učení a zároveň ponaučením. Objasní posluchačům souvislost paměti a chyby v procesu učení, specifika chyb v jednotlivých oblastech (psaní, čtení, matematika) a na praktických ukázkách z různých úhlů pohledu demonstruje možnosti učení se z chyb.

Součástí workshopu bude práce s příklady a příběhy z terénu. Účastníci si vyzkouší rozbory analýzy chyb na autentických pracích.

Cílem workshopu je přiblížit statiku a dynamiku v procesu učení, ukázat si, jak pracovat s analýzou chyb a jak využít chybu v procesu učení a k podpoře žáků. Mezi další cíle patří např. uvědomit si možnosti, jak pracovat s nejbližšími cíli žáků a umožnit účastníkům společnou debatu.

Workshop se uskuteční jako 9. setkání platformy Rozvoj kompetencí v rámci projektu Strategické plánování rozvoje vzdělávací soustavy Libereckého kraje (KAP LK) a je pro registrované zdarma.

V případě zájmu můžete kontaktovat metodičku pro tuto platformu: monika.pittnerova@kraj-lbc.cz, a to nejpozději do pondělí 24. 2. 2020. Kapacita je omezena maximálním počtem 20 účastníků.

logo horizontal color

  • Program (.pdf)
    735 kB
    13. 02. 2020 12:09

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky