Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Soutěž Kraje pro bezpečný internet se vrací. Žáci se mohou zapojit do konce února příštího roku.

27. 10. 2021

Až do 28. února 2022 se žáci a studenti základních a středních škol v Libereckém kraji mohou zapojit do soutěže s projektem Kraje pro bezpečný internet a vyhrát pozoruhodné ceny. Na webu www.KPBI.cz je čekají aktualizované e-learningové lekce a krátké videospoty, kde se dozví nejdůležitější informace z oblasti bezpečnosti na internetu.

Na tyto vzdělávací materiály, které je možné využít k samostudiu či ve výuce, navazuje soutěžní znalostní kvíz. Po správném zodpovězení dvaceti otázek jsou soutěžící zařazeni do slosování o hodnotné ceny. Žáci si mohou navíc po absolvování soutěžního kvízu zasoutěžit v Kvízu PLUS, který je určen opravdovým znalcům problematiky elektronické bezpečnosti. Zde mohou účastníci získat hodnotné ceny od partnerů projektu společnosti Microsoft a GORDIC a CZ.NIC a postoupit dále do krajského či celorepublikového kola.

Soutěžní kvíz poběží do konce února 2022. Poté bude následovat losování vítězů a prezenční krajská finále soutěžního kvízu PLUS.

Projekt Kraje pro bezpečný internet se koná pod záštitou Asociace krajů ČR. V rámci svých aktivit také úzce spolupracuje s Policií ČR. Hlavním cílem projektu je zvýšit informovanost o rizicích internetu a možnostech prevence a pomoci. V rámci projektu jsou kromě e-learningových kurzů pro žáky a studenty, připraveny lekce pro učitele, rodiče a veřejnost, sociální pracovníky a policisty a videospoty pro rodiče, seniory a pro mládež.

V loňském roce se do soutěžního kvízu zapojilo více než 35 tisíc žáků. Z výsledků testování vyplynulo, že největší obtíže při bezpečném chování na internetu dělají žákům otázky související se sdílením osobních údajů a fotografií.

Jan Mikulička
odborný zaměstnanec vztahů s veřejností
jan.mikulicka@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226324

Zadejte text