Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Školy v regionu se dočkají nového vybavení, pomůcky již obdrželi v Turnově

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 15. 10. 2021 15:13
  • Rozvoj
  • Školství

Sdílet článek

Liberecký kraj za evropské peníze vybaví několik desítek základních škol v regionu polytechnickými pomůckami. Naplňuje tak tzv. krajský akční plán rozvoje vzdělávání Libereckého kraje II (NAKAP LK II). Cílem projektu je zvýšit kompetencí vyučujících na základních školách v oblasti polytechnického vzdělávání a zkvalitnit výuku.

Nyní se rozděluje celkem 3,7 milionu korun z celkového objemu 131 milionů, které jsou v rámci projektu vyčleněny. Peníze poskytuje z 85 % Evropská unie, z 10 % je tvoří dotace ze státního rozpočtu a 5 % se podílí Liberecký kraj.

„Pomůcky můžeme rozdělit do tří velkých skupin. Jedná se o stavebnice, dílenské vybavení a 3D tisk, laboratorní sady a přístroje. V 1. fázi bude do vybraných škol dodáno dílenské vybavení, 3D tiskárny a pracovní stoly. Ve 2. fázi bude distribuováno vybavení do laboratoří a v konečné 3. fázi obdrží školy stavebnice. Všechny etapy skončí ještě letos,“ podotkl Dan Ramzer, náměstek hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti.

Prvním školským zařízením, jež převzalo pomůcky pro zlepšení polytechnické výuky, je Základní škola Skálova Turnov, jejímž ředitelem je Michal Loukota. Další vybrané školy jsou například ZŠ Cvikov a ZŠ Školní Česká lípa, které se nového vybavení dočkají do konce letošního října.

Projekt NAKAP LK II začal v prosinci loňského roku a bude završen v listopadu 2023. Je do něj zapojeno celkem 39 středních škol, 4 pedagogicko-psychologické poradny a 5 dalších subjektů. Jeho cílem je zejména podpora nadaných žáků, polytechnického vzdělávání, rozvoje gramotnosti či rovných příležitostí ve vzdělávání.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky