Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Se závěrem listopadu skončil projekt Strategické plánování rozvoje vzdělávací soustavy Libereckého kraje II

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 06. 12. 2023 11:39
  • Školství

Sdílet článek

Projekt Strategické plánování rozvoje vzdělávací soustavy Libereckého kraje II (KAP LK II) na území Libereckého kraje působil od ledna 2022 do konce listopadu 2023. V průběhu necelých dvou let s rozpočtem 7.770.042 korun tento projekt akčního plánování podporoval spolupráci škol a dalších aktérů ve vzdělávání.

Během svého působení realizační tým projektu KAP LK II mapoval stav území, podporoval síťování aktérů ve vzdělávání, vytvořil SWOT analýzu a připravil strategický dokument Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Libereckého kraje III. Tento strategický dokument, jehož cílem je nastínit další směřování vzdělávání v Libereckém kraji, byl schválen Pracovní skupinou Vzdělávání, Regionální stálou konferencí a následně i Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy.

Mezi hlavní aktivity projektu KAP LK II patřilo také zajišťování setkání platformy Odborné a polytechnické vzdělávání a platformy Rozvoj potenciálu. V rámci těchto platforem metodici projektu zaštiťovali témata: Kariérové poradenství; Rozvoj podnikavosti, iniciativy a kreativity; Podpora čtenářské gramotnosti; Rozvoj potenciálu každého žáka; Podpora odborného vzdělávání a spolupráce škol se zaměstnavateli; Podpora pedagogických, didaktických a manažerských kompetencí pracovníků ve vzdělávání; Polytechnické vzdělávání a Podpora matematické gramotnosti. To byl základ, ze kterého realizační tým KAP vycházel při organizování kulatých stolů, odborných minitýmů, přednášek, workshopů a konferencí. Během 23 měsíců trvání projektu bylo zrealizováno celkem 23 tematických akcí.

Projekt KAP LK II úspěšně zorganizoval například 2 ročníky konference Technologie do škol, jejíž tradice byla započata již před pěti lety v rámci projektu Strategické plánování rozvoje vzdělávací soustavy Libereckého kraje. Na této akci se scházeli zástupci škol, různých organizací z oblasti vzdělávání a firmy, které prezentovaly nové technologie využitelné při moderní výuce. Mezi další úspěšné akce patřil například workshop na téma online marketing pro střední školy nebo setkání kariérových poradců a 4 Dvoudenní workshopy pro ředitele středních a vyšších odborných škol z Libereckého kraje.

V rámci spolupráce s aktéry v území se členové realizačního týmu účastnili 42 jednání řídících výborů Místních akčních plánů, 8 setkání projektu KAP LK II se zástupci Místních akčních plánů, 3 celorepublikových setkání realizačních týmů projektů krajského akčního plánování, 9 jednání Regionální stálé konference, 5 jednání Krajského strategického týmu zaměřeného na vzdělávání a účastnili se i mnoha různě tematicky zaměřených konferencí a dalších vzdělávacích aktivit, které profesně posouvaly jednotlivé členy týmu a umožnily tak neustále zlepšovat výstupy projektu. Zároveň bylo v rámci projektu KAP LK II svoláno a řízeno 10 jednání Pracovní skupiny Vzdělávání pro Liberecký kraj, a to jak v online formě, tak ve formě prezenčních setkání.

S koncem projektu však nekončí snahy o zlepšování vzdělávání v Libereckém kraji. Akční plánování má v této oblasti stále své místo.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky