Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Rada Libereckého kraje jmenovala ředitele tří středních škol

Daníčková Blanka

tiskový mluvčí

  • 04. 05. 2016 11:20
  • Školství

Sdílet článek

Rada Libereckého kraje jmenovala na svém jednání dne 3. května 2016 ředitele tří středních škol, shodou okolností ve všech případech škol technických. Nové ředitele bude mít nejen Střední průmyslová škola strojní a elektrotechnická a Vyšší odborná škola Liberec, Střední škola strojní, stavební a dopravní Liberec, ale také Střední průmyslová škola technická Jablonec nad Nisou.

Youtube video

Stávající ředitelé těchto tří škol se vzdali vedoucích míst a po mnoha letech úspěšného vedení škol se chystají na zasloužený odpočinek. Jmenování nových ředitelů předcházela konkurzní řízení, v nichž komise podrobila kandidáty řízenému rozhovoru nad jejich koncepcí budoucího fungování školy.

Od 1. srpna 2016 se tak ředitelem Střední průmyslové školy strojní a elektrotechnické a Vyšší odborné školy, Liberec 1, Masarykova 3, příspěvková organizace stává Ing. Jaroslav Semerád, který nahradí dosavadního Ing. Josefa Šorma. Ke stejnému datu po dosavadní ředitelce Ing. Vlastě Fischerové bude Střední průmyslovou školu technickou, Jablonec nad Nisou, Belgická 4852, příspěvková organizace řídit Mgr. Petr Froněk. Od 1. října 2016 byl na místo ředitele Střední školy strojní, stavební a dopravní, Liberec II, Truhlářská 360/3, příspěvková organizace jmenován Mgr. Jan Samšiňák za odcházejícího Ing. Tomáše Prince. Všichni nově jmenovaní působí na daných školách jako učitelé nebo zástupci stávajících ředitelů.

„Věřím, že se novým ředitelům podaří navázat na úspěchy předchozích a zejména rozvinout  – kvůli jejich zaměření – spolupráci se zaměstnavateli,“ komentuje výsledky konkurzů Alena Losová, členka Rady Libereckého kraje pověřená řízením resortu školství, mládeže, tělovýchovy, sportu
a zaměstnanosti.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky