Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Prořezané stromy, naučná stezka. Park u hejnické lesnické školy prošel obnovou

30. 06. 2020

Novou tvář získal park v areálu pobočky frýdlantské Střední školy hospodářské a lesnické v Hejnicích, který od února do května letošního roku prošel kompletní revitalizací. Pod některými stromy už něbylo bezpečno; kromě jejich úpravy a nové výsadby se obnovy dočkala také zdejší naučná stezka.

„Park se proměnil výrazně k hezčímu. Byly pokáceny odumírající a neperspektivní stromy, došlo k ošetření hodnotných stromů, které tvoří páteřní část parku a zároveň byly vhodně dosázeny nové dřeviny,“ řekl náměstek hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti Petr Tulpa. „Součástí projektu je také následná péče o nově vysazené stromy, a to až do října roku 2023.“

Součástí revitalizace byly také instalace nových laviček a obnova naučné stezky. V jejím rámci vzniklo deset zastavení pojednávajících o životě zvířat v přírodě. „Park využívá pro vzdělávání žáků mateřských a základních škol Středisko ekologické výchovy Libereckého kraje neboli STŘEVLIK. Stezka bude dál sloužit pro podporu výukových programů STŘEVLIKu i ke vzdělávání ostatních návštěvníků,“ doplnil Tulpa.

Celkové náklady projektu činily 1.396.000 korun, přičemž Liberecký kraj jako realizátor projektu očekává dotaci z Operačního programu Životní prostředí ve výši 755 tisíc korun.

Jan Mikulička
jan.mikulicka@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226324

Zadejte text