Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Pozvánka na workshop Vizuální poznámky aneb Začínáme se sketchnotingem

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 06. 11. 2019 00:00
  • Školství

Sdílet článek

Na pondělí 25. listopadu 2019 jsme pro učitele přírodovědných předmětů SŠ a ZŠ a další zájemce připravili workshop Vizuální poznámky aneb Začínáme se sketchnotingem. Workshop bude probíhat od 10 do 14 hodin v budově Evropského domu vedle Krajského úřadu Libereckého kraje v zasedací místnosti 3.07 ve 2. patře.

Sketchnoting je způsob zaznamenávání informací pomocí kombinace ikon, kreseb a textu. Lze jej využít jak v sebevzdělávání, tak ve vzdělávacím procesu směrem k žákům. Výsledkem je tzv. sketchnote, který připomíná myšlenkovou mapu. Můžeme jím zachytit jak vlastní myšlenku, tak myšlenku někoho jiného.  

Workshop povede Ing. Zdeňka Tomaidesová ze vzdělávací společnosti EDUX, s.r.o. V jeho průběhu se účastníci seznámí s hlavním přínosem sketchnotingu v přírodovědných předmětech, ale také si aktivní formou osvojí základní principy sketchnotingu, vč. jeho základních stavebních prvků.

Nejde o umění, nemusíte tedy „umět kreslit“! Zvládne to opravdu každý bez ohledu na výtvarné nadání. Bližší informace najdete v programu.

Workshop se uskuteční jako 8. setkání platformy Přírodovědné a technické vzdělávání v rámci projektu Strategické plánování rozvoje vzdělávací soustavy Libereckého kraje (KAP LK) a je pro registrované zdarma. Registrace probíhá u metodičky projektu KAP LK Jany Štefkové prostřednictvím emailu jana.stefkova@kraj-lbc.cz, a to do 18. 11. 2019 nebo do naplnění kapacity (20 účastníků).

logolink

  • program_25 (.pdf)
    710 kB
    06. 11. 2019 15:39

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky