Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Liberec hostil celostátní kolo šachových turnajů. Titul Mistr ČR v bleskovém šachu a Pohár ČR v rapid šachu patří družstvu z Turnova

27. 09. 2017

Celkem 264 nadějných šachistů z celé republiky se zúčastnilo dvou vrcholových šachových turnajů „Pohár ČR v rapid šachu čtyřčlenných družstev 2017“ a „Mistrovství ČR v bleskovém šachu čtyřčlenných družstev“, které se konaly o víkendu v Liberci pod záštitou krajského náměstka Petra Tulpy.

Poháru v rapid šachu, který proběhl v sobotu 23. září, se zúčastnilo 160 šachistů ve čtyřiceti družstvech a po urputných vyrovnaných bojích se stalo bez jediné prohry celkovým vítězem družstvo ŠK ZIKUDA Turnov „A“ a získalo tak Pohár ČR 2017. Družstvo hrálo ve složení P. Jaracz, P. Šimáček, J. Vykouk, L. Vlasák. Na dalších místech dohrála družstva Bohemians Praha „A“ a ŠK OAZA Praha.

Neděle 24. září patřila „Mistrovství ČR v bleskovém šachu čtyřčlenných družstev“ s účastí 26 čtyřčlenných družstev. Titul MISTR  ČR 2017 získalo po odehraných patnácti kolech se ziskem 49 bodů opět družstvo ŠK ZIKUDA Turnov „A“ v sestavě P. Jaracz, J. Vykouk, P. Šimáček, L. Vlasák. Další místa obsadila družstva Polabiny Pardubice a QCC České Budějovice.

Akce pořádal z pověření šachového svazu ČR turnovský šachový klub, oba turnaje byly na velmi dobré sportovní i  společenské  úrovni a konaly se ve velice příjemném prostředí CENTRA BABYLON v Liberci. Družstvo z Turnova přijeli podpořit i starosta města Turnov Tomáš Hocke a místostarostka Jana Svobodová.

„Byl jsem příjemně překvapen, kdo všechno zasedl za šachovnice. Vedle zkušených šachistů na turnajích byli i mladí hráči středoškolského věku a vedli si velmi dobře. Každý hráč měl pouhé tři minuty k tomu, aby soupeře zatlačil do defenzivy a partii vyhrál. Kdo si nezkusil v takovém času uhrát slušně několik tahů, neví, jak je to těžké. Proto velmi oceňuji bystrou hlavu a úsudek všech hráčů v tak inteligentní hře jako jsou šachy. Rovněž děkuji organizátorům za dobře připravenou akci, jen více takových,“ zhodnotil po osobní účasti na nedělním turnaji náměstek hejtmana Petr Tulpa.

Mgr. Fulková Andrea
andrea.fulkova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226332
Mobil: 739541549

Zadejte text