Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Kraj podpoří téměř 20 miliony oblast školství, mládeže, tělovýchovy i sportu

12. 06. 2020

Poskytnutí dotací na oblast školství, sportu, práce s mládeží a tělovýchovu v rámci Dotačního fondu Libereckého kraje odsouhlasila Rada Libereckého kraje na svém jednání 9. června. I přes restrikce v důsledku zavádění epidemiologických opatření, které se citelně dotkly krajského rozpočtu, pošle Liberecký kraj dětem a mladým sportovcům téměř 20 milionů korun.

V oblasti školství a mládeže se 79 žadatelů, spolků a příspěvkových organizací obcí na území kraje, rozdělí celkem o 2.164.200 korun. Podpory se dočkají projekty, zaměřené na volnočasové aktivity pro mládež do 26 let nebo pobytové tábory, ale také na pořízení kompenzačních pomůcek pro žáky s podpůrnými opatřeními.

Přes komplikace, které provázely v letošním roce proces hodnocení projektů vlivem dopadů pandemie COVID 19, se podařilo zajistit alokaci ve výši 2,2 milionu korun a podpořit žadatele v oblasti podpory mládeže v uspokojivé míře,“ řekl náměstek hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti, Petr Tulpa.

V oblasti tělovýchovy a sportu, z programu Podpora sportovní činnosti dětí a mládeže ve sportovních organizacích 2020, si celkem 214 žadatelů rozdělí částku 17.750.574 korun.

„Jsem rád, že i v tomto náročném období, kterým jsme si prošli, a které tak výrazně ovlivnilo všechny aspekty našeho života, jsme i nadále schopni podpořit krajské sportovní organizace. Oblast sportu si zaslouží naši dlouhodobou podporu, protože si všichni uvědomujeme, nakolik důležitou roli v našich životech sport zastává a jak ovlivňuje budoucnost našich dětí,“ dodal Petr Tulpa. „Ačkoli bych si do oblasti sportu přál poslat mnohem více peněz, i přesto jde v současné době o důležitou finanční injekci pro kluby, jež soustavně pracují s dětmi a mládeží,“ uzavřel hejtman Martin Půta.

Navrhované rozdělení finančních prostředků v obou oblastech podpory musí ještě schválit Zastupitelstvo Libereckého kraje, které se sejde 23. června.

Jan Mikulička
jan.mikulicka@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226324

Zadejte text