Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Kraj a úřad práce budou více spolupracovat

09. 03. 2021

Liberecký kraj jednal s Krajskou pobočkou Úřadu práce ČR v Liberci o spolupráci v oblasti zaměstnanosti v regionu. Dan Ramzer, náměstek hejtmana pověřený vedením školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti jednal s Kateřinou Sadílkovou, ředitelkou krajské pobočky v Liberci o tom, jak více provázat pomoc obyvatelům regionu v pracovních záležitostech.

„Politiku zaměstnanosti mám ve své gesci. Proto jsem se chtěl s paní ředitelkou potkat. Spolupráce našeho kraje a krajské pobočky úřadu práce v řadě oblastí již velmi dobře funguje. Rád bych ji ještě rozšířil a posunul i do konkrétních projektů,“ uvedl náměstek Dan Ramzer. „Chtěli bychom se pravidelně setkávat a informovat se o situaci na trhu práce v jednotlivých okresech našeho kraje.“

Podle údajů Českého statistického úřadu činila nezaměstnanost v Libereckém kraji v lednu 2021 4,3 %, tedy stejně jako průměr České republiky. V přepočtu na jedno volné pracovní místo připadlo v Libereckém kraji 1,3 uchazeče.

„Hovořili jsme o možnostech poskytování služeb outplacementu, neboli z místa na místo, určených zaměstnavatelům a hlavně zaměstnancům, kteří jsou ve výpovědi nebo jsou ohroženi ztrátou zaměstnání. Naše práce je postarat se o každého jednotlivého zaměstnance, kterému nabídneme poradenství a vzdělávání na novou pozici. Asistujeme a vedeme plynulý přechod zaměstnance od jednoho zaměstnavatele k druhému,“ vysvětlila Kateřina Sadílková.

„V současné době je trh práce silně poznamenán ekonomickými dopady koronakrize. Chci, aby téma zaměstnanost a podpora nabídky personální pomoci ve firmách vedly ke znovupostavení činnosti firem a zaměstnavatelů v našem regionu na nohy,“ řekl Dan Ramzer.   

Mgr. Andrea Fulková
vedoucí oddělení tiskového a vnějších vztahů
andrea.fulkova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226332
Mobil: 739541549

Zadejte text