Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Dva školní soutěžní týmy z kraje společně vybojovaly druhou příčku v celorepublikové soutěži

23. 04. 2021

Spolek DEX Innovation Centre zorganizoval pro studenty středních škol projekt Innoschool financovaný z Evropské unie. Soutěžní týmy měly za úkol vytvořit vlastní nápad pomocí seriózní hry, jak prospět sociální oblasti. Program trval téměř půl roku a dne 25. 3. 2021 jej završila finální on-line prezentace šesti vybraných škol z celé České republiky.

Krédo DEX Innovation Centre je „Zlepšujeme společnost pomocí digitálních inovací a výzkumu“. Proto zorganizovala soutěž pro studenty středních škol, kteří se měli zamyslet, jaké je možné vnést nové prvky, které by mohly přispět k vylepšení stávající situace v sociální oblasti. Tento vysoce inovativní vzdělávací projekt měl podnítit podnikavost mládeže a snahu o zapojování se do veřejného života.

První místo patřilo týmu Business Crew, který se zamyslel, jak pomoci lepšímu začleňování dětí z dětských domovů do společnosti. Druhé místo obsadily společně Gymnázium a SPgŠ Jeronýmova. Zaměřily se na nahrávání audioknih, které budou namlouvat dobrovolníci důchodci, a na veřejné čtení pro děti v knihovnách, mateřských školách a dětských domovech.

„Tento úspěch ukazuje, že podnikavost a kreativita našich žáků je na velmi dobré úrovni a schopná konkurence v celorepublikovém měřítku,“ pochválil výkony libereckých týmů Dan Ramzer, náměstek hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti.

„Týmům gratuluji a děkuji celému SVS třetího ročníku za zapojení a dotažení tohoto projektu ve ztíženém on-line prostředí do konce. Měl jsem velkou radost ze zapálení a kvality jak nápadů, tak provedení a těším se, že tyto nápady nezapadnou,“ řekl ředitel Gymnázia a SPgŠ Jeronýmova Mgr. Jaroslav Šťastný.

Foto: ilustrační 

logo NAKAP

Zadejte text