Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Aktuální informace k zapojení organizací neformálního a zájmového vzdělávání v MAP

Mgr.. Kočová Lenka

LODM 2019 koordinace aktivit

  • 29. 06. 2016 14:33
  • Školství

Sdílet článek

Důležitý seminář ke způsobu zapojení oblasti neformálního a zájmového vzdělávání v místních akčních plánech se uskutečnil ve čtvrtek 23. května na Úřadu vlády ČR. Akci uspořádal Odbor (Agentura) pro sociální začleňování ÚV ČR ve spolupráci s Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy a Národní sítí MAS ČR.

Zástupci místních akčních skupin se po úvodních informacích dozvěděli podrobnosti nejprve o problematice zájmového a neformálního vzdělávání a následně o koncepci rozvoje mládeže do roku 2020 s příklady dobré praxe. Dále se hovořilo o možnostech, které nabízí Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání, pokud jde o podporu neformálního a zájmového vzdělávání.

Mezi probírané otázky se zařadil také pohled na neformální vzdělávání z hlediska nízkoprahových zařízení pro děti a mládež a dalších sociálních služeb. Zástupci místních akčních skupin získali informace také o zapojení mladých lidí ze sociálně vyloučených lokalit do tvorby místních akčních plánů v oblasti neformálního a zájmového vzdělávání.

Účastníci semináře měli možnost seznámit se také s podporou uvedeného typu vzdělávání v rámci programu EU ERASMUS+.

Koncepce podpory mládeže (*ppt)

Úvod do problematiky zájmového vzdělávání (*ppt)

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky