Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Zastupitelstvo kraje bude opět jednat o rozdělení Obchodní akademie, Hotelové školy a Střední odborné školy v Turnově

21. 09. 2016

V souvislosti s děním na Obchodní akademii, Hotelové škole a Střední odborné škole Turnov byla na srpnovém zasedání Zastupitelstva Libereckého kraje ustavena pracovní skupina, jež měla posoudit situaci na škole a vypracovat návrh jejího řešení. Rada Libereckého kraje se dne 20. září seznámila s výstupy této pracovní skupiny a i na jejich základě bude opětovně k projednání v Zastupitelstvu Libereckého kraje dne 27. září předkládán návrh na rozdělení Obchodní akademie, Hotelové školy a Střední odborné školy Turnov na dvě organizace.

Pracovní skupina se pro posouzení situace a vypracování návrhu jejího řešení k jednání sešla dvakrát, a to 5. 9. 2016 a 13. 9. 2016. Na posledním jednání formou hlasování doporučila Zastupitelstvu Libereckého kraje rozdělení Obchodní akademie, Hotelové školy a Střední odborné školy, Turnov, Zborovská 519, příspěvková organizace. Hlasovala v poměru - 9 členů pro rozdělení, 6 členů proti rozdělení a 2 členové se zdrželi.

Školy byly spojeny rozhodnutím Zastupitelstva Libereckého kraje z roku 2007, z původní Integrované střední školy Turnov a Obchodní akademie a Hotelové školy Turnov vznikl od počátku roku 2009 jeden subjekt, který však nadále působil v budovách v Alešově a Zborovské ulici v Turnově. V září loňského roku se veřejná diskuse o tomto kroku opět rozvířila v souvislosti s tím, že škola téměř kompletně opustila budovu ve Zborovské ulici a všichni žáci se vzdělávali v Alešově ulici.

Na základě doporučení Rady Libereckého kraje tak byla od února 2016 navrácena výuka do Zborovské ulice, ani to však nevedlo k uklidnění situace. Pokračující napjatá atmosféra ve škole, neklid mezi žáky, ne zcela ideální vztahy mezi dvěma původně samostatnými pedagogickými sbory vedly k předložení návrhu na rozdělení škol. Tento návrh již schválila Rada kraje, rozhodnout o něm mělo Zastupitelstvo Libereckého kraje v srpnu, před rozhodnutím byla však ustavena pracovní skupina.

Celý návrh na rozdělení ještě musí schválit i Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.

Bc. Dědková Markéta
marketa.dedkova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226324
Mobil: 739541624