Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Soutěž Automechanik Junior 2017 vyhrál Jiří Šach

17. 03. 2017

Osm budoucích automechaniků se ve čtvrtek 9. března utkalo v krajském kole soutěže Automechanik Junior 2017, která se konala na Střední průmyslové škole technické v Jablonci nad Nisou. Soutěž byla rozdělena do dvou částí – praktické, která se skládala ze sedmi pracovních a dvou poznávacích stanovišť, a počítačového testu. Mezi disciplíny, se kterými se museli soutěžící popasovat, patřilo například seřízení světel, vyvážení pneumatik, diagnostika motoru či výměna rozvodového řemene.

Vítězem celé soutěže se stal Jiří Šach, žák ze střední školy Na Bojišti v Liberci. Druhé místo obsadil jeho spolužák Martin Kaprál, a třetí místo získal Slavomír Vladař z Integrované střední školy ve Vysokém nad Jizerou. „Rád bych poblahopřál všem vítězům, ale vzdávám čest i ostatním soutěžícím, kteří dokázali, že výuka automobilových oborů je v Libereckém kraji na vysoké úrovni. Je patrné, že investice do vybavení pro odbornou výuku přináší své výsledky. Děkuji i učitelům, kteří své žáky na tuto soutěž výborně připravili,“ uvedl směrem k zúčastněným náměstek hejtmana Petr Tulpa.

Do krajského kola soutěže Automechanik Junior 2017 se zapojily čtyři školy z Libereckého kraje – pořadatelská Střední průmyslová škola technická, Jablonec nad Nisou, Integrovaná střední škola, Vysoké nad Jizerou, Střední škola a Mateřská škola, Na Bojišti v Liberci a Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Česká Lípa. Podporu a pomoc při realizaci této soutěže a zajímavé ceny poskytl Liberecký kraj, Auto Koutek, CarTec Liberec, s.r.o., Hoffmann & Žižák, Stahlgruber, TRW a ZF Friedrichshafen.

Bc. Dědková Markéta
marketa.dedkova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226324
Mobil: 739541624