Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Rada Libereckého kraje doporučila rozdělení Obchodní akademie, Hotelové školy a Střední odborné školy Turnov

20. 06. 2016

Rada Libereckého kraje na mimořádném jednání dne 20. června 2016 projednávala návrh na rozdělení Obchodní akademie, Hotelové školy a Střední odborné školy Turnov. Doporučila rozdělení této školy na dva subjekty – Obchodní akademie a Hotelovou školu Turnov a Střední odbornou školu Turnov, tedy návrat do stavu před rokem 2009.

Školy byly spojeny rozhodnutím Zastupitelstva Libereckého kraje z roku 2007, z původní Integrované střední školy Turnov a Obchodní akademie a Hotelové školy Turnov vznikl od počátku roku 2009 jeden subjekt, který však nadále působil v budovách v Alešově a Zborovské ulici v Turnově. V září loňského roku se veřejná diskuse o tomto kroku opět rozvířila v souvislosti s tím, že škola téměř kompletně opustila budovu ve Zborovské ulici a všichni žáci se vzdělávali v Alešově ulici. Nesetkalo se to s pochopením města Turnov, které budovu ve Zborovské ulici škole pronajímá, a ani část žáků a jejich rodičů s tímto přesunem nesouhlasila. Na základě doporučení Rady Libereckého kraje tak ředitelka školy Milena Lednejová od února 2016 vrátila výuku do Zborovské ulice, ani to však nevedlo k uklidnění situace.

„Podle mého je lepší mít dvě dobře fungující školy, než, jak se po sedmi letech ukazuje, velký subjekt, ve kterém dále fungují dvě samostatné skupiny žáků, rodičů i učitelů. A všichni věnují energii něčemu jinému než prosperující škole,“ říká Martin Půta, hejtman Libereckého kraje.

Rada kraje souhlasila s tím, aby se škola k 1. 7. 2017 rozdělila, rozhodnout o tomto kroku bude muset ještě Zastupitelstvo Libereckého kraje a schválit jej musí i Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy. „Město Turnov rozdělení podporuje a očekávám, že se k hotelové škole postaví vstřícně, neboť budova, v níž sídlí, je majetkem města,“ doplnil hejtman.

Bc. Dědková Markéta
marketa.dedkova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226324
Mobil: 739541624