Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Projekt potravinové pomoci od příštího školního roku opět pomůže zaplatit obědy dětem ze znevýhodněných rodin

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 18. 05. 2016 13:30
  • Rozvoj
  • Školství

Sdílet článek

Rada Libereckého kraje na svém zasedání 17. května schválila předložení projektové žádosti projektu „Potravinová pomoc dětem v Libereckém kraji 2“ na základě výzvy Ministerstva práce a sociálních věcí ČR. Zároveň radní odsouhlasili předfinancování tohoto projektu částkou 1.000.000 Kč. Tento finanční závazek však musí ještě schválit Zastupitelstvo Libereckého kraje na květnovém jednání.

Liberecký kraj na základě předchozí výzvy Ministerstva práce a sociálních věcí ČR v současné době realizuje projekt „Potravinová pomoc dětem v Libereckém kraji“, do kterého se zapojilo 373 dětí a žáků z celkem 23 škol a jídelen. Na tento projekt by měla plynule navázat právě „Potravinová pomoc dětem Libereckého kraje 2“ s termínem realizace od září 2016 do srpna 2017. Celková výše projektu je stanovena na částku 3.000.000 Kč.

Liberecký kraj v průběhu výzvy opět vyzve všechny potenciální partnerské školy a školská zařízení s možností zapojit se do projektu, přičemž předpokládá, že po kladných zkušenostech z prvního projektu a zjednodušení podmínek počet podpořených dětí a žáků zásadně vzroste.

„Po úspěšném pilotním projektu ministerstva práce a sociálních věcí jsme se rozhodli zapojit i do druhé výzvy, neboť Liberecký kraj o potravinovou pomoc pro děti ze slabých rodin dlouhodobě usiluje. Vzhledem k faktu, že budou finanční prostředky ze strany ministerstva na projekt poskytnuty až v průběhu jeho realizace, odsouhlasila Rada kraje předfinancování projektu ve výši 1.000.000 Kč. Jsem přesvědčena, že jde o dobře vynaložené peníze, které pomohou konkrétním dětem a jejich rodinám,“ uvedla Alena Losová, radní pověřená řízením resortu školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti.

Cílem projektu je zajistit dětem ze sociálně a ekonomicky slabých rodin pravidelnou kvalitní stravu ve školních jídelnách mateřských a základních škol a vypěstovat u nich zdravé stravovací návyky. Na základě výzvy Ministerstva práce a sociálních věcí připraví Liberecký kraj projekt, vč. partnerství s finančním příspěvkem s mateřskými a základními školami. Cílovou skupinou jsou děti ze sociálně slabých rodin ve věku 3 – 15 let, kteří navštěvují mateřskou nebo základní školu, případně víceleté gymnázium v rámci plnění povinné školní docházky a které se jako společně posuzované osoby z hlediska nároku na příspěvek na živobytí nacházely v hmotné nouzi v rozhodném období 3 měsíců. Jedná se tedy o tři cílové skupiny dětí: materiálně deprivované rodiny s dětmi, neúplné rodiny s nízkou pracovní intenzitou a další osoby ve vážené sociální nouzi.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky