Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Obchodní akademie, Hotelová škola a Střední odborná škola Turnov se vrací do Zborovské ulice

18. 11. 2015

Rada Libereckého kraje se opětovně zabývala situací Obchodní akademie, Hotelové školy a Střední odborné školy v Turnově. Na základě série jednání nejen se zástupci školy, ale také představiteli města Turnov Rada Libereckého kraje doporučila ředitelce školy, aby se výuka od dalšího pololetí vrátila do Zborovské 519, odkud byla přesunuta před začátkem tohoto školního roku.

Doporučení Rady Libereckého kraje se týká těch oborů, které se ve Zborovské ulici vyučovaly ještě v minulém roce, tedy oboru Obchodní akademie, Cestovní ruch a posledního ročníku oboru Hotelnictví. Od února 2016 by se tak výuka měla vrátit do původních prostor a škola tak bude využívat jak budovu v Alešově ul., tak budovu ve Zborovské ul.

Původně město Turnov navrhlo kraji směnu objektů, neboť budova ve Zborovské ulici je majetkem města a kraj za ni platí nájem, současně město Turnov projevilo zájem umístit do Alešovy ulice základní školu a další služby pro občany. Avšak tuto směnu Liberecký kraj odmítl, neboť i on s vlastním objektem v Alešově ulici má rozvojové plány. Navíc v souvislosti s úbytkem žáků škola výuku od letošního září přesunula pouze do Alešovy ulice, což se však neobešlo bez problémů a zejména v Turnově nebylo kladně vnímáno opuštění budovy, kterou škola využívala v posledních patnácti letech.

Rada Libereckého kraje se touto situací zabývala opakovaně, což vyústilo v nynější doporučení ředitelce školy Mileně Lednejové, aby do budovy ve Zborovské ulici od pololetí vrátila výuku původních oborů, čímž vyšla vstříc požadavkům města Turnov. To naopak nabídlo, že sníží nájemné, které činí necelý milion korun ročně, o třetinu.

Bc. Dědková Markéta
marketa.dedkova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226324
Mobil: 739541624