Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kuchaři a vedoucí školních jídelen se opět naučí v kurzu vařit lákavěji pro děti

Daníčková Blanka

tiskový mluvčí

  • 16. 08. 2016 14:15
  • Školství

Sdílet článek

Kurz pro kuchaře a vedoucí školních jídelen uspořádá už podruhé Liberecký kraj. Zájemci ze všech koutů kraje dostanou poslední srpnový týden možnost naučit se uvařit jídla z potravin, které nejsou mezi dětmi příliš populární. 

„V posledním prázdninovém týdnu opět pořádáme praktický kurz vaření pro zaměstnance školních jídelen v Libereckém kraji, kteří budou mít zájem naučit se vařit kompletní menu pro své strávníky zajímavěji. Kurz je již obsazen, a to i díky kladným ohlasům na první kurz, který se konal v roce 2015 v Liberci,“ řekla Alena Losová, radní Libereckého kraje pověřená vedením resortu školství.

Tentokrát se společné vaření uskuteční 30. srpna v prostorách Střední průmyslové školy v České Lípě a účastníci si v něm zopakují oblíbené recepty z minulého ročníku.  „Účastníci kurzu budou společně se zkušeným šéfkuchařem připravovat polévku, dva hlavní chody a dezert. Menu obsáhne neoblíbené potraviny u dětí a hlavním cílem bude, je zatraktivnit. To vše samozřejmě s ohledem na spotřební koš a nejnovější poznatky výživové skladby. Dále se naučí vybírat kvalitní a vhodné suroviny, zvládnout technologický postup a přípravu oběda pro nejmenší strávníky. Navíc si všichni zúčastnění odnesou z kurzu i sešit receptů,“ objasnila Eva Martinková z odboru školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Libereckého kraje. Kurz je pro účastníky zdarma.

Liberecký kraj podporuje školní stravování nejen pořádáním kurzu, ale i opětovným zapojením do výzvy, kterou Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR vyhlásilo v květnu letošního roku 2016. Znovu předložil žádost o finanční podporu projektu Potravinová pomoc dětem v Libereckém kraji 2. Díky tomuto projektu umožní ve školním roce 2016/2017 bezplatné stravování zhruba tisícovce dětí ze 40 zapojených škol a školských zařízení. Celkové náklady projektu činí 4 813 215,75 Kč.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky