Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Celostátní setkání matematických talentů koncem března hostí Liberecký kraj

Daníčková Blanka

tiskový mluvčí

  • 25. 01. 2017 11:12
  • Sociální
  • Školství

Sdílet článek

Po více než deseti letech se do Liberce sjede téměř stovka matematických talentů z celé České republiky. Od 26. do 31. března 2017 se na půdě Technické univerzity uskuteční celostátní kolo už 66. ročníku Matematické olympiády pro žáky třetích a čtvrtých ročníků středních škol. Liberecký kraj celostátní soutěž finančně podpoří částkou ve výši 150.000 Kč.

Youtube video

 

Matematickou olympiádu každoročně vyhlašuje Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR s odbornou garancí Jednoty českých matematiků a fyziků ČR, spolkem dbajícím na vzdělávání
a osvětu v matematice, fyzice a příbuzných oborech. Do ústředního kola může postoupit jen 50 nejúspěšnější řešitelů z České republiky v kategorii „A“ a 30 v kategorii „P“, která obsahuje úlohy zaměřené na programování. Nejúspěšnější účastníci budou následně reprezentovat Českou republiku na mezinárodní matematické soutěži.

Kompletní přípravu celostátního finále v roce 2017 zajišťuje Jednota českých matematiků a fyziků, pobočný spolek Liberec, ve spolupráci s Technickou univerzitou v Liberci, která celostátní kolo podpoří zázemím pro účastníky. Finančně se na realizaci soutěže podílí Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy, Technická univerzita v Liberci, Jednota českých matematiků a fyziků prostřednictvím sponzorských a nadačních příspěvků a Liberecký kraj, který ze svého rozpočtu vyčlenil částku 150 tisíc korun. „Matematika a fyzika jsou obory, které mají v dnešní moderní technické době obrovský význam. Navíc jsou s naším krajem spojeny třeba díky Technické univerzitě v Liberci. Matematické talenty je určitě dobré podporovat,“ říká Petr Tulpa, náměstek hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti.

Kromě řešení náročných matematických úloh bude pro účastníky připraven i bohatý doprovodný program.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky