Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Liga mistrů ve volejbale se bude i díky Libereckému kraji hrát v aréně

07. 12. 2016

Rada Libereckého kraje na svém včerejším zasedání souhlasila s poskytnutím dotace ve výši 260.000 Kč pro VK Dukla Liberec. Dotace je účelově vázána na pronájem prostor v Home Credit Areně Liberec, kde volejbalový klub sehraje utkání v rámci Ligy mistrů.

„V Libereckém kraji je jen jedno kryté sportoviště, které splňuje přísná pravidla Mezinárodní volejbalové federace pro pořádání zápasů Ligy mistrů. Je to právě Home Credit Arena. Ještě se jí blíží Sportovní hala v Jablonci, ale ani ta nemá potřebnou výšku. Přejeme si, aby Dukla Liberec hrála svá domácí utkání v Liberci a nemusela za nimi odjíždět mimo kraj. Proto jsme se rozhodli podpořit ji mimořádnou dotací, která pomůže pokrýt nemalé náklady související s pronájmem arény v Liberci,“ vysvětluje stanovisko rady kraje Petr Tulpa, náměstek hejtmana, v jehož gesci je i sport a tělovýchova.

Sport na nejvyšší výkonnostní úrovni je dobrou reklamou, Liberecký kraj je tradičním sportovním regionem a je tudíž logické, že tu funguje celá řada klubů, které vynikajícím způsobem kraj propagují na úrovni České republiky, ale i v zahraničí. Jedním z nich je i volejbalová Dukla. Po loňském vítězství v nejvyšší domácí soutěži bude o úspěch bojovat znovu i v rámci zmíněné Ligy mistrů. První domácí zápas sehraje ve čtvrtek 8. prosince.

„Pro Liberecký kraj je to velká možnost propagace, která oživí cestovní ruch, ale přivede i nové mladé zájemce do volejbalových klubů. Je proto logické, že Liberecký kraj podpoří tuto mimořádnou akci dotací. Předpokládáme, a máme takové signály, že k podobnému kroku přistoupí i statutární město Liberec. Je to propagace i pro něj,“ doplňuje Martin Půta, hejtman Libereckého kraje.

Zbývající prostředky spojené s účastí v Lize mistrů si VK Dukla Liberec zajistí z vlastních zdrojů.

Bc. Dědková Markéta
marketa.dedkova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226324
Mobil: 739541624