Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Žáci základních a středních škol mohou soutěžit s projektem Kraje pro bezpečný internet

23. 06. 2016

Liberecký kraj se stejně jako ostatní v kraje v České republice zapojil do soutěžního kvízu s názvem „Kraje pro bezpečný internet“. Projekt má u žáků základní a středních škol zvýšit informovanost o rizicích internetu a možnostech prevence a pomoci.

Připraveno je pro ně celkem devět e-learningových lekcí, na které navazuje soutěžní znalostní kvíz. Po správném zodpovězení dvaceti otázek z oblasti bezpečného chování na internetu jsou soutěžící zařazeni do losování o hodnotné ceny od partnera projektu, společnosti Microsoft. Vyhrát mohou konzole, tablety a mobilní telefony. Registrace a soutěž probíhá na webu http://elearning.ecrime.cz/register/register.php.

Po absolvování soutěžního kvízu se mohou žáci zapojit i do Kvízu PLUS, který je určen opravdovým znalcům problematiky bezpečnosti. Lekce a soutěžní kvíz jsou dostupné na webu http://www.kpbi.cz/.

Projekt nabízí i lekce pro učitele, rodiče a veřejnost, sociální pracovníky a policisty. Připraveny jsou rovněž prezenční semináře pro žáky na téma finanční gramotnost na internetu, které zajišťuje partner projektu, Česká pojišťovna. Jiné semináře jsou určené informatikům a týkající se problematiky elektronické bezpečnosti, zajišťuje je další partner projektu, Česká pošta - odštěpný závod ICT služby.  

Bc. Dědková Markéta
marketa.dedkova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226324
Mobil: 739541624